onsdag 6 mars 2013

Godaste glassen


Tentapluggstider = småätande. Åtminstone för mig. Denna gången hade jag i alla fall tänkt försöka småäta lite nyttigare saker än vad jag brukar. Därför har jag knaprat på bland annat solrosfrön (love it!), zucchinistavar och glass - en sjukt nyttig variant så klart! 

Jag gjorde såhär:
Vispade en äggvita fluffig. Blandade i ca 1-1,5 dl kvarg, 0.5 msk honung, 1 tsk vaniljsocker. Man kan säkert med fördel blanda i bär för att få lite extra god smak, men det hade jag inte hemma. Därefter in i frysen i en liten burk, röra runt med någon timmas mellanrum.

Amanda fick smaka en liten sked när hon var här och det föll inte henne i smaken men jag älskar det. Tycker man inte om smaken av kvarg rekommenderar jag att man kör på antingen smaksatt kesella eller också blandar i bär som smaksättning. En väldigt nyttig glass med tanke på proteininnehållet i kvarg samt det lilla sockret som finns i - dessutom blir man inte så äckligt mätt som man kan bli av vanlig glass. 

Måste bara tillägga att jag kände mig fånigt duktig igår när jag köpte EKOLOGISK honung. Jag är för snål för att köpa ekologiskt i vanliga fall, men i går föll det mig in att göra det och vet ni? Den var godare! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar