söndag 5 februari 2012

Restauranglunch på en söndag - ååååh så gott!

 Gör mig i ordning, flätar och fixar till och med håret lite, hur det blev kan ni se på bilderna. Vi ska ju ändå på restaurang. För mig blir det lite som att fira att jag (nästan) blivit frisk. Tjohoo! 
 Lotten faller på Les trois brasseurs, (http://www.les3brasseurs.com), vilket är en kedja som enligt Isabelle startade i norra Frankrike för att sedan sprida sig ut över Frankrike och delar av världen. Deras specialité är öl av olika sorter, fyra olika närmare bestämt. Att öl var specialitén var omöjligt att undvika när vi öppnade dörren till restaurangen och kom in. Vi möttes av en varm, gemytlig, pub-stämning med varma, djupa färger. Mycket trä och mycket sten. Väldigt mysigt. Vi satte oss på övre våningen då restaurangen hade två, varav det fanns en liten lekborg på övre plan för barnen.

   
En annan specialité de har är Les Flammekueches. En sådan beställer jag. Jag är inte vidare förtjust i öl men är man i Frankrike så får man ju ändå prova deras specialitéer och tur för mig då att de hade denna rätten. Det är en pizza-liknande rätt med väldigt, väldigt tunn botten. Min flammekueche toppades sedan av svamp, skina, lök och crème fraiche. Enkelt men mycket gott! Måste även säga att det var betydligt godare än de pizzor jag smakat här i Frankrike. Det blir en helt annan smak när man har så tunn botten, utesluter osten och lägger till crème fraiche - mums!
Dessutom serverades flammekuechen på en träplatta med handtag, typ en brödspade. Charmigt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar