Familjens yoghurtmaskin. Jag visste inte ens att det fanns sådana!
Mjölk kokas upp och hälls så småningom i dessa små glasbehållare som ställs i yoghurtmaskinen. Sedan tror jag Isabelle brukar tillsätta någon form av yoghurtbakteriekulturtjosan men om hon tar en sked från en vanlig yoghurt eller om hon har något pulveraktigt det vet jag inte för så långt har jag inte sett. Sedan får yoghurten stå i maskinen som håller en viss temperatur över natten och på förmiddagen när tillräckligt många timmar gått ställs yoghurten in i kylen och vips färdig att ätas.
Mjölk kokas upp och hälls så småningom i dessa små glasbehållare som ställs i yoghurtmaskinen. Sedan tror jag Isabelle brukar tillsätta någon form av yoghurtbakteriekulturtjosan men om hon tar en sked från en vanlig yoghurt eller om hon har något pulveraktigt det vet jag inte för så långt har jag inte sett. Sedan får yoghurten stå i maskinen som håller en viss temperatur över natten och på förmiddagen när tillräckligt många timmar gått ställs yoghurten in i kylen och vips färdig att ätas.
Jag föredrar faktiskt den hemmagjorda yoghurten framför den sorten de brukar köpa i affären. Dessutom så känns det ju lite extra gott när man vet att den är hemma gjord! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar